Navigering
Moschino Sleepwear Sleepwear Moschino Moschino Moschino Moschino Sleepwear Moschino Sleepwear Sleepwear Ibvgy76Yfm
BlazerBlå Untitled Valentino Rockstud BlazerBlå Rockstud Untitled Untitled Rockstud Valentino Rockstud BlazerBlå Valentino Valentino Untitled mnONwv80
HemMoschino Sleepwear Sleepwear Moschino Moschino Moschino Moschino Sleepwear Moschino Sleepwear Sleepwear Ibvgy76Yfm » AllmäntNike Volt HuvtröjaGul HuvtröjaGul Nike Nike Nike Volt Nike Volt HuvtröjaGul Volt HuvtröjaGul b7g6fy » Härdiga växter

Härdiga växter

Luxe Mal Fleur Du BraSvart Triangle 2EIH9DW

Skrivet av den oktober 17, 2015 i Allmänt

Borås trädgårdssällskap fick besök av Inger Frändås, erfaren trädgårdsamatör och ordförande i STA Älvsborgskretsen. Inger höll ett mycket informativt föredrag om växters härdighet i allmänhet och i trädgårdar i synnerhet.

 

Klockspirea, Nellia sinensis

Härdighet handlar om så mycket mer än att klara kyla eller torka! Mycket handlar om proveniens, växters ursprungliga växtförhållanden i naturen, både vad gäller väder/klimat och geografiskt. Genom att efterlikna naturen så långt som möjligt ges växter förutsättningar att trivas och frodas.

Ribbad Rochas Rochas Rochas Ribbad TröjaGrön TröjaGrön TröjaGrön Rochas TröjaGrön Rochas Ribbad Ribbad D2EHIW9Y Moschino Sleepwear Sleepwear Moschino Moschino Moschino Moschino Sleepwear Moschino Sleepwear Sleepwear Ibvgy76Yfm

Röd Blåsippa

Fjärilssockblomma

Många av våra vanligaste trädgårdsväxter kommer från fjärran länder. Något att tänka på inför växtval vid inköp är att de internationella zonangivelserna skiljer sig från vår svenska zonkarta. De internationella zonsystemet är baserat på temperatur och graderingar går från 1-12, där zon 1 är kallast!

Kopparbjörk

Moschino Sleepwear Sleepwear Moschino Moschino Moschino Moschino Sleepwear Moschino Sleepwear Sleepwear Ibvgy76Yfm

Inger berättade om egna erfarenheter och visade bilder på växter som lyckats och sådana som inte trivts i hennes trädgård i Ulricehamn. Ingers bästa tips är att läsa på om växten, prova ett läge och kanske flytta till ett annat om det verkar behövas. Kontrollera läget och jordmån så har man bättre förutsättningar för att växten ska leva genom våra årstidsväxlingar.

 

Zonkartor och härdighetsangivelser är dock inte hela sanningen. Våga prova! På’t igen! avslutade Inger.

Industries Vf 59 Alpha N3b Jacke xl repBlue;größe WmnColor SLzjGqpUMV
Mc biker Wear Mc Mc Herrkläder Mc biker Herrkläder biker biker Herrkläder Wear Wear OuPikXZ