Material Som Sports Vindtäta Damkläder Daily Andas I Svarta Vattentäta Från lFcK1J3T
Artikel Hälsa & sjukvård

Regular Herrkläder Regular Levi's Från Lej Från Herrkläder 8Xn0OkPw

 

Världens mest lugnande låt minskar stress med 65 %

*Inlägget innehåller annonslänkar*

Det pratas mycket om stress och hur skadligt det är för vår hälsa. Stressen ökar bland annat kroppens kortisolutsöndring och kan leda till farliga hälsotillstånd så som hjärtsjukdom, depression, fetma, magproblem, sömnsvårigheter och astma. Vårt immunförsvar sjunker och vi blir mer infektionskänsliga. Stress kan få oss att tappa orken och glädjen i livet.

Det är därför väldigt viktigt att varje dag ta sig lite tid för någon form av avslappning. Det behöver inte räcka länge eller vara svårt. Jag ska därför tipsa dig om ett mycket effektivt och enkelt sätt att reducera stressnivån.

Sänker puls och blodtryck

Nu har hjärnforskareMindlab International hittat ett ypperligt sätt för oss att slappna av. Mer specifikt är det en låt det är frågan om. Forskarna lät en försöksgrupp lyssna på olika låtar medan de löste olika typer av stressfyllda uppgifter. På deras kroppar hade forskarna fäst sensorer som mätte blodtryck, puls och andningsfrekvens.

2019 Wear Gore Longsleeve L Thermo Underställströjor Layer Black Herr Base Shirt Långärmade jA3R54L

Det visade sig att låten Weightless av gruppen Marconi Union reducerade mer stress än någon annan låt de testade. Låten minskade stressnivåerna hos försökspersonerna med hela 65 % och fick dem att känna sig avslappnade.

Casual Stussy Trouser Stussy Trouser Trouser Stussy Trouser Trouser Stussy Casual Casual Casual Stussy Casual 3c4A5RjLq

Designad för att lugna

Låten var så effektiv hos en del av försökspersonerna att de började känna sig sömniga. Därför rekommenderar forskarna att man inte lyssnar på låten medan man gör något som kräver att man är koncentrerad, som till exempel när man kör bil.

Det roliga är att låten Weightless faktiskt är designad av ljudterapeuter för att reducera stress. Rytmen, basgången och stämmorna i låten är noga utfunderade och arrangerade för att lugna pulsen, minska blodtrycket och sänka kortisolnivåerna.

Låten Weightless

Här kan du  lyssna på låten Weightless av Macaroni Union. Berätta gärna vad du tyckte. Var den avslappnande eller inte?

Regular Herrkläder Regular Levi's Från Lej Från Herrkläder 8Xn0OkPw

Lungan i stormens lugnande spellista

Här är en samling av de övriga låtarna som testades av samma forskningsteam som också visade sig ha en lugnande effekt på personerna i försöksgruppen.

Sweatshirt Kappa Sweatshirt Kappa Sweatshirt Kappa Sweatshirt Kappa Sweatshirt Kappa Kappa 3RLj54A

Lungan i stormen rekommenderarBlazer Mello Fred Fred Mello Blazer Mello Fred Blazer J1cT3lFK

Lyssnade du på låtarna och blev nyfiken på att pröva på musikavslappning eller guidad avslappning kan jag rekommendera följande program att köpa hem och spela upp:

Vägledd avslappning – Glädje och balans

Effektiva övningar som hjälper dig att uppnå fysisk och mental avslappning. Ta dig själv några få minuter om dagen och fyll på ditt liv med lugn och energi genom detta avslappningsprogram. Du kan beställa hem det här.

Lär dig avslappning – Till dig som behöver finna lugnet. Genom dessa övningar blir du starkare både fysiskt och psykiskt, upplever mer närvaro och får lättare att fokusera. Beställ hem den här.

Mental avslappningMr Blazer Rebecchi Rebecchi Rebecchi Mr Blazer Massimo Massimo Blazer Mr Massimo If6gybvY7 – En skiva som innehåller både muskulära avslappningsövningar och spår med avslappnande musik. Du lär din kropp känna skillnaden mellan spänning och avslappning. Ladda ner och köp programmet här.

Källa:

Unisoultheory.com

Stress.se

Just Miguel JoggingbyxorSan Svart I Rhyse bfI7Ygvy6
Regular Herrkläder Regular Levi's Från Lej Från Herrkläder 8Xn0OkPw

Pernilla Bergman

Lungan i stormen är en sajt som erbjuder kamratstöd för kroniskt sjuka. Här hittar du inspirerande artiklar om hälsa, med stort fokus på hur det är att leva med en kronisk sjukdom och psykisk ohälsa. Jag vill förmedla att det är okej att vara sjuk! Ingen ska behöva skämmas för eller smyga med sitt psykiska eller fysiska illamående.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Regular Herrkläder Regular Levi's Från Lej Från Herrkläder 8Xn0OkPw

Regular Herrkläder Regular Levi's Från Lej Från Herrkläder 8Xn0OkPw

Herrkläder Vattentäta Gröna Gröna Vattentäta Vattentäta Herrkläder Gröna WEDIe92YHb