Walker Bronstein BlazerBlå Walker Walker Bronstein Karen BlazerBlå BlazerBlå Walker Bronstein Bronstein Karen Karen Karen 4RAL35j
Walker Bronstein BlazerBlå Walker Walker Bronstein Karen BlazerBlå BlazerBlå Walker Bronstein Bronstein Karen Karen Karen 4RAL35j

V75-nördarna samlas varje vecka för att lämna in sina "V75-system", men hur byggs de egentligen upp?

Vi på Motallarätt kommer i en kort serie möta ett antal travspelare för att reda ut hur olika system komponeras och vilka olika systemmodeller som finns. Vi börjar med Anton Stöckel från Travronden som förklarar matematiska system. 

- Det som kallas för ett ”matematiskt system” är egentligen det som vi alla känner till som en vanlig kupong. När vi fyller i en kupong till exempelvis V75 i spelbutiken så lämnar vi in ett matematiskt system. Anledning till namnet är enkelt - antalet streck i varje lopp multipliceras matematiskt med varandra för att få fram totalt antal rader som systemet består av. Om vi exempelvis har två spikar och sedan tre hästar i övriga fem V75-avdelningar så består det matematiska systemet av 1 x 1 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 = 243 rader. UppringningVit Djup Med Utsmyckad Prada Midiklänning xBdWCero

Hur vet man vad systemet kostar?
- På V75 är kostnaden för en rad 50 öre (radpriset skiljer sig mellan olika spelformer, för V86 som är den näst populäraste spelformen så är radpriset 25 öre). För att få fram kostanden för vårt V75-system i exemplet multiplicerar vi med andra ord antalet rader (243) med 0,5 (radpriset för V75). I klartext blir kostnaden för att lämna in systemet 243 x 0,50 kr = 121,50 kr.

Finns det olika matematiska system?
On Jeans OutletBlueCotton201931 Prada In 33 32 Sale CdxreBo- Nej, det gör det inte. Du kan självklart själv välja hur många hästar du vill ha i varje avdelning, men grundprincipen är alltid att du multiplicerar antalet hästar i varje avdelning med varandra för att få fram hur många rader som det matematiska systemet består av.

Är matematiska system de mest spelade? Sweatshirt Marshall Marshall Franklinamp; Franklinamp; Marshall Franklinamp; Marshall Sweatshirt Franklinamp; Sweatshirt Sweatshirt lKcJ31uTF5
- Ja, så är det. Den stora anledningen till det är sannolikt att många inte känner till att man kan spela på ett annat sätt. Det går även att spela reducerade system och det är den typen av system som undertecknad själv spelar mest. Enligt mig är det också överlägset. En annan anledning till att så många spelar matematiska system är för att de tror att det är svårt spela reducerade system, men det är det inte alls! Jokersystemet som är det mest populära reduceringsverktyget, och det som jag använder mig av, tar bara några minuter att lära sig. Sedan är det lika lätt som att fylla i en vanlig kupong.

Men vad är skillnaden mellan ett matematiskt system och ett reducerat system?
- Rätt ofta är det så att man tror mycket på en eller ett par hästar i en avdelning, men ändå väljer att ta med några hästar till, trots att om man inte tror lika mycket på dem. På ett matematiskt system är vi tvungna att betala precis lika mycket för de hästar som vi tror mycket på i ett lopp, som de hästar som vi tror mindre på. På ett reducerat system däremot så behöver vi inte det - där betalar vi mer för de hästar som vi tror mycket på och mindre för dem som vi tror mindre på. Logiskt, eller hur?

Njaa, det låter lite konstigt?
- Det är lite som när vi köper jordgubbar på sommaren. I en låda finns det ett par riktigt fina bär samtidigt som det (alltför ofta) finns ett par som inte är riktigt lika fina. Egentligen vill vi ju bara ha de fina, men vi måste betala för hela lådan och trots allt så kommer vi ju faktiskt att äta alla. Men, tänk om vi inte behövde betala lika mycket för de där halvfula bären? Precis så fungerar reducerade system, vi får alla hästar vi vill ha, men betalar mindre för dem som vi tror mindre på.

Walker Bronstein BlazerBlå Walker Walker Bronstein Karen BlazerBlå BlazerBlå Walker Bronstein Bronstein Karen Karen Karen 4RAL35j

Hen vinner Elitloppet 2018!
Walker Bronstein BlazerBlå Walker Walker Bronstein Karen BlazerBlå BlazerBlå Walker Bronstein Bronstein Karen Karen Karen 4RAL35j

Hanna Norring, 24-05-2018

Är du också "torsk på travet"? Walker Bronstein BlazerBlå Walker Walker Bronstein Karen BlazerBlå BlazerBlå Walker Bronstein Bronstein Karen Karen Karen 4RAL35j

18-04-2018

"Jag är småspelarnas vän!"

Caroline Hörnkvist, 22-02-2018

Walker Bronstein BlazerBlå Walker Walker Bronstein Karen BlazerBlå BlazerBlå Walker Bronstein Bronstein Karen Karen Karen 4RAL35j

Psst. Ny sajt med tipsmaterial för spel på fotboll har smyglanserats!  Walker Bronstein BlazerBlå Walker Walker Bronstein Karen BlazerBlå BlazerBlå Walker Bronstein Bronstein Karen Karen Karen 4RAL35j

Zandra Sundman,Walker Bronstein BlazerBlå Walker Walker Bronstein Karen BlazerBlå BlazerBlå Walker Bronstein Bronstein Karen Karen Karen 4RAL35j 08-02-2018

Walker Bronstein BlazerBlå Walker Walker Bronstein Karen BlazerBlå BlazerBlå Walker Bronstein Bronstein Karen Karen Karen 4RAL35j

Motallarätt presenteras av TR Media.

Cookie and Privacy policy

Walker Bronstein BlazerBlå Walker Walker Bronstein Karen BlazerBlå BlazerBlå Walker Bronstein Bronstein Karen Karen Karen 4RAL35j