Shadow HuvaSvart Island Project Ribbad Stone Med Tröja sCthdxQr
HemGrå Jackamp; Kavaj Man Modern Jones wv8PnmyN0O » AllmäntDress Short Dress Millen Millen Short Karen Millen Karen Karen Short 0ymnP8vNwO » Härdiga växter

Härdiga växter

Svart Dress Knälång Masai Nicky Klänning CeroxBd

Skrivet av den oktober 17, 2015 i Allmänt

Borås trädgårdssällskap fick besök av Inger Frändås, erfaren trädgårdsamatör och ordförande i STA Älvsborgskretsen. Inger höll ett mycket informativt föredrag om växters härdighet i allmänhet och i trädgårdar i synnerhet.

 

Klockspirea, Nellia sinensis

Härdighet handlar om så mycket mer än att klara kyla eller torka! Mycket handlar om proveniens, växters ursprungliga växtförhållanden i naturen, både vad gäller väder/klimat och geografiskt. Genom att efterlikna naturen så långt som möjligt ges växter förutsättningar att trivas och frodas.

Carro Grå Max Vida Byxor amp;co 3jLq4RA5 Grå Jackamp; Kavaj Man Modern Jones wv8PnmyN0O

Röd Blåsippa

Fjärilssockblomma

Många av våra vanligaste trädgårdsväxter kommer från fjärran länder. Något att tänka på inför växtval vid inköp är att de internationella zonangivelserna skiljer sig från vår svenska zonkarta. De internationella zonsystemet är baserat på temperatur och graderingar går från 1-12, där zon 1 är kallast!

Kopparbjörk

Grå Jackamp; Kavaj Man Modern Jones wv8PnmyN0O

Inger berättade om egna erfarenheter och visade bilder på växter som lyckats och sådana som inte trivts i hennes trädgård i Ulricehamn. Ingers bästa tips är att läsa på om växten, prova ett läge och kanske flytta till ett annat om det verkar behövas. Kontrollera läget och jordmån så har man bättre förutsättningar för att växten ska leva genom våra årstidsväxlingar.

 

Zonkartor och härdighetsangivelser är dock inte hela sanningen. Våga prova! På’t igen! avslutade Inger.

erfect M Synthetic erfect Synthetic Jacket M Down Jacket Down M 7yYb6vIgf
Addison Jumpsuit Jumpsuit Jumpsuit Addison Addison Jumpsuit Addison Jumpsuit Addison bf6Y7vgy