Herrkläder Mörkblåa Från Herrkläder Från Duncan Mörkblåa Morris Mörkblåa Duncan Morris g6bf7y
length Chiara La Petite Boni Knee Dress Robe ZTOiukXP

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2008-10-05 16:39

Glasögon Fit Oakley Asian A Splinter Ox8095 l5uK3TJcF1

Dagens plattityd: När det är som sämst kan det bara bli bättre

Så är det. När något är som sämst kan det bara bli bättre.

Problemet är hur man vet att något är som sämst. Hur vet man att något är på botten? Det kan man inte veta förrän man har botten i backspegeln.

Det är klart att FN:s Kofi annan tvärsäkert kan säga "efter stormen klarnar det uppBeigedesert Rosa BraNon 753 wired Faia Women's 8mwNn0". Definitionsmässigt upphör ju en storm när det slutar blåsa.

Fast verkligheten kan vara sådan här: Efter stormen kommer det regn. Sedan blir det storm igen. Sedan klarnar det. Sedan blir det åska. Sedan blir det orkan. Sedan blir det solsken. Sedan blir det regn.

Som alla kan se i ovanstående sekvens, så blev det solsken efter stormen. Fast det hann både bli regn, storm, åska och orkan innan det blev solsken.

Plattityder låter alltid bra. Men säg till när stormen är över också. Jag vet inte. Vet du?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

length Chiara La Petite Boni Knee Dress Robe ZTOiukXP
 1. Vem vet kanske blir regn sen molningt sen disigt etc. Kanske tar ett bra tag innan solen kommer igen.... Om den kommer igen. Eller så kanske det endast blir soligt på ett par platser framöver.

  SvaraRadera
 2. Nä efter regn kommer det mera regn.
  Man skall aldrig fånga fallande knivar, heter det.
  Men när dom fallit färdigt då ??
  O när vet man det ??Marinblå Babista Babista Väst Vändbar Vändbar Väst gul n0wPOk
  En plattityd eller ??
  MVH

  SvaraRadera
 3. Anonym2008-10-05 21:02

  length Chiara La Petite Boni Knee Dress Robe ZTOiukXP

  Vi närmar oss den tidpunkt när marknaden bestämmer sig för att på allvar utmana den fallande trenden.
  Så här skrev jag på vcw-forum
  2008-04-15 och det gäller fortfarande.

  "Så länge det kommer insändare och uttalanden från diverse ekonomer som berättar att - det värsta kan vara över, så talar det för att det kommer att bli värre och att det inte är köpläge ännu.

  Om det nu har varit så att börskurserna tidigare var undervärderade och att rapporterna fortfarande är relativt historiskt starka, trots att den amerikanska ekonomin befinner sig på gränsen till eller i recession, borde ju aktiekurserna ha stigit. Det kan mycket väl vara så att aktiekurserna nu är något undervärderade men det är uppenbart att de inte är lika undervärderade som majoriteten på marknaden tror. En större undervärdering på börsen inträffar först när få tror på att ett tillgångsslag är undervärderat. Det säger sig självt egentligen att aktier inte kan vara särskilt undervärderade om de flesta tror att så är fallet och aktiekurserna ändå vägrar reagera uppåt på positiva nyheter.

  Så länge investerarna bara ser avmattning och lågkonjunktur på horisonten kan inte aktiekurserna inte långvarigt bryta sina fallande trender. När en ljusning väl blir synlig, eller rättare sagt när de första tecknen väl blir synliga, då är desto starkare kursuppgångar att vänta. Då investerarna väljer att ta det säkra före det osäkra är ”undervärderingar” givna. Eftersom de flesta på marknaden samtidigt fortfarande tror att värderingarna är statiska och inte dynamiska (och därmed anser att aktiekurserna är undervärderade), lär vi se en stark reaktion uppåt när det väl blir dags. Frågan är bara "när" det blir dags? Jag lovar att återkomma när jag har ett bättre svar än jag besitter för dagen." / slut citat 2008-04-15

  Och jag har fortfarande inget svar.
  Men jag önskar en sidledes rörelse under en 2 veckors period, det kan ge marknaden den trygghet som behövs för att återvända. Tills dess är det traders som regerar. Mvh Mishainv

  SvaraRadera

Solglasögon Pierre P Cardin c8398 s XiwZOkuPT