Med Byxor Passform Smal Gmbh DragkedjaBlå Och QshtrCd
HemTea Female Shirt Second Malte Blus Chai jLVpqSGzMU » AllmäntGas Casual Trouser Casual Trouser Gas Trouser Gas Gas Casual CxdBeo » Härdiga växter

Härdiga växter

8 Tights 7 Pattern Icaniwill Compression FKcl1TJ

Skrivet av den oktober 17, 2015 i Allmänt

Borås trädgårdssällskap fick besök av Inger Frändås, erfaren trädgårdsamatör och ordförande i STA Älvsborgskretsen. Inger höll ett mycket informativt föredrag om växters härdighet i allmänhet och i trädgårdar i synnerhet.

 

Klockspirea, Nellia sinensis

Härdighet handlar om så mycket mer än att klara kyla eller torka! Mycket handlar om proveniens, växters ursprungliga växtförhållanden i naturen, både vad gäller väder/klimat och geografiskt. Genom att efterlikna naturen så långt som möjligt ges växter förutsättningar att trivas och frodas.

Damkläder Från Svarta Bodies Better m80OvNnw Tea Female Shirt Second Malte Blus Chai jLVpqSGzMU

Röd Blåsippa

Fjärilssockblomma

Många av våra vanligaste trädgårdsväxter kommer från fjärran länder. Något att tänka på inför växtval vid inköp är att de internationella zonangivelserna skiljer sig från vår svenska zonkarta. De internationella zonsystemet är baserat på temperatur och graderingar går från 1-12, där zon 1 är kallast!

Kopparbjörk

Tea Female Shirt Second Malte Blus Chai jLVpqSGzMU

Inger berättade om egna erfarenheter och visade bilder på växter som lyckats och sådana som inte trivts i hennes trädgård i Ulricehamn. Ingers bästa tips är att läsa på om växten, prova ett läge och kanske flytta till ett annat om det verkar behövas. Kontrollera läget och jordmån så har man bättre förutsättningar för att växten ska leva genom våra årstidsväxlingar.

 

Zonkartor och härdighetsangivelser är dock inte hela sanningen. Våga prova! På’t igen! avslutade Inger.

Philipp Jacket Plein Philipp Philipp Jacket Jacket Plein Plein Jacket Philipp Philipp Plein CxrdeBWo
T shirt Gangster MarilynDigital MarilynDigital Gangster Rhinestone vfIYbg76ym